Cildiniz İçin En Faydalı 11 Doğal Bitkisel Yağ

0
1675

Cildiniz için en faydalı ilaç en kaliteli ve pahalı kozmetik ilaçlarda değil yine doğadan geliyor. Binlerce yıldır insanların kullandığı doğal yağlar kadınların güzellik kaynağı olmuş günümüzde de doğaya ve doğala geri dönüş trendi ile doğal kozmetik ürünleri daha çok rabet görmekte. Trendkadinim.com sizin için cildinize iyi gelecek en iyi doğal yağları bir araya getirdi.

Üzüm çekirdeği yağı

Üzüm çekirdeği yağı üzüm çekirdeklerinin sıkılmasıyla elde edilmektedir. Yapısında antioksidan içeren üzüm çekirdeği yağı doğal yağlar arasında en hafif yapılı olanıdır ve sürüldüğünde cilt hemen emer ve yağlı bir doku bırakmaz.

uzum-cekirdegi-yagi1

Doğal kamelya yağı

Kamelya çiçeğinin yaprakları tohumlarının ezilmesi ile elde edilen yağ üzül çekirdeği gibi hafif ve cildin çabuk emdiği bir yağdır. Kamelya yağı yüksek oranda antioksidan, vitamini, omega 6 ve 9 yaşlanma etkilerini en aza indiriyor. Yüz bakımı için kullanıldığında  nem koruyucu, besleyici ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Özellikle yaşlanmaya yatkın, hassas ve kuru ciltler için uygundur.

kamelya (1)

Tamanu yağı

Tamanu yağı aynı ismi taşıyan ağaçlardan elde edilmektedir. Koyu ve yoğun olan Tamanu yağı bu özelliği sayesinde yoğun nemlendirme özelliğine sahiptir. Tamanu yağı cildi sakinleştirici etkili ve ufak kesikleri iyileştirici etkiye sahiptir.

tamanu-yagi-dogal-yag-cilt-bakim

Fındık yağı

Fındık yağı nemlendirme özelliğine sahip olduğu için her cilt tipine kullanımı uygundur.

fındık-yağı-maskesi-nası-yapılır

Kayısı çekirdeği yağı

Doğal A vitamini yüksek olan bu yağ cilt tarafından çabuk emilmektedir.

kayisi-yagi-faydalari

Avokado yağı

Avokado meyvesinden elde edilen yağ cildin güzelliğini destekleyen A, B1, B2, D ve E vitaminleri içermektedir. İçerdiği bu vitaminler sayesinde yoğun nemlendirici yaşlanma karşıtıdır.

Avokado-Yağı

Ayçiçek yağı

Ayçiçek yağını yemeklerde kullanmaya alışığız ama cilt bakımı için önemli olan A,B,D ve E vitaminleri içermektedir.

ayçiçek

Jojoba yağı

Jojoba yağı en değerli sayılan yağlardan biri sayılmaktadır. Kozmetik sektöründe çok yoğun kullanılan jojoba yağı üretiminin az olmasında dolayı maddi olarak da çok değerli hale gelmiştir. Jojoba yağı içerdiği E vitamini ile cilde sürüldüğünde ışıltı ve yumuşaklık verir.

jojo

Zeytin yağı

Ülkemizde de yemek ve kozmetikte bolca kullanılan zeytin yağı Ege’nin sıvı altını olarak görülmektedir. Nemlendirici ve antioksidan özelliği ile cilt bakımında besleyici yumuşatıcı olarak kullanılmaktadır.

zeytin

 

TEILEN

Yorum Yaz